Mentorclass : ART-methode – Praktijkhuis Open Ruimte

Beulk 19, 2275 Wechelderzande

header-art
Mentorclass : ART-methode

Mentorclass : ART-methode

Onze ART mentorclass bestaat uit 3 modules:

  • Module 1: energetisch werk gegeven door Annelies De Meyer – 4 persoonlijke sessies.  Een afspraak voor een eerste sessie, kan je rechtstreeks maken met Annelies: 0485 55 50 28
  • Module 2: online bewustmakingstraject van 6 weken
  • Module 3: 6 groepslessen

Een overzichtje van onze modules:

Module 1:  Energetisch werk bij Annelies De Meyer – 4 persoonlijke sessies van 2u

Annelies gaat aan de slag met jouw onderbewustzijn door middel van chakratransformatie en regressietherapie.

De Kostprijs voor deze module bedraagt 450,00 euro btw excl. of 544,50  btw,incl.  Overschrijven kan op rekening van Open ruimte:  BE03 3632 0645 9284. 

Module 2:  Online bewustmakingstraject van 6 weken: “De kracht van het brein en het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren”

De R, Reset, van ART staat hier centraal.  Van jongs af aan leren we dat we oplossingen buiten onszelf moeten zoeken om onze pijnen ‘op te lossen’.  Hier denken wij helemaal anders over.  De kunst om jezelf te zijn, vind je in jezelf.

Door het aangeboden online traject gaan we het brein positief beïnvloeden en het oude resetten. Je leert o.a. over je lichaam dat zichzelf kan helen, wat gezonde voeding met je doet, hoe emoties je pijn beïnvloeden,…

Je krijgt films, titels van boeken, audioboeken, teksten, opdrachten,… aangereikt om je hierin helemaal te verdiepen.  Je dient verslagen in waarover je persoonlijke feedback krijgt en we staan gedurende dit proces ter beschikking om je proces mee op te vangen.  Want daar gaat het over, wat gebeurt er met je tijdens dit proces?

De Kostprijs voor deze module bedraagt 450,00 euro btw excl. of  544,50 btw,incl. Overschrijven kan op rekening van Open ruimte:  BE03 3632 0645 9284. 

Module 3: 6 Groepslessen

Na beëindiging van module 1 en 2 volgt module 3, met name 6 groepslessen. We geven alvast een overzichtje wat je kan verwachten 🙂

Lesdag 1: De kracht van emoties

We stellen onszelf voor aan de groep door middel van een groeiblad.

In de kracht van emoties leer je dat emoties het enige is wat we hebben.  Dat al onze gedachten hieruit voortvloeien, dat we eerst voelen en dan pas denken.  Dat we vaak denken dat we voelen.  Je leert het verschil tussen primaire en secundaire emoties en wat deze op korte en lange termijn met jou en je lichaam en pijn doen.

Deze theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen die je thuis ook gemakkelijk kan doen.

Lesdag 2: Een duik in jezelf: het emotieproces

We merken dat veel kinderen en volwassen mensen weinig emoties kennen.  De meest gebruikte kunnen ze wel benoemen maar doorvoelen is een heel ander paar mouwen.

Daarom hebben we in het voorprogramma al uitgebreid emoties leren kennen door er allerlei opdrachten mee te doen.

Vandaag gaan we in duo aan de slag met een proces om deze emoties ook werkelijk te doorvoelen.

Je leert een emotieproces van A tot Z toepassen als coach en je ervaart het proces ook persoonlijk als coachee.

Lesdag 3: Paardencoaching – innerlijk leiderschap

Deze dag start buiten in de natuur.  We spreken ’s morgens af bij Valley of Angels.  Onder leiding van Sandra Boers gaan we grondwerk doen met paarden.  Op het moment zelf zien we wat er ontstaat en wat de groep en de paarden ons brengen.

Leiderschap, hoe ontstaat dat?  En wat dan met innerlijk leiderschap?  Ben je van nature een leider of een volger?  Zit je teveel in je hoofd of ben je erg aanwezig?  De paarden brengen samen hierover een mooie spiegel, wat zie jij?

Je wordt attent gemaakt op wat de paarden, jou spiegelen.  Wat er in het NU aan de hand is.

In de namiddag gaan we met de opgedane ervaring gericht aan de slag en bespreken we hoe je jezelf goed kan gronden en wat je kan doen om prikkels van buitenaf beter te begrijpen en te kanaliseren.

Lesdag 4 : De reis naar jezelf en je zielsmissie

Al gehoord van archetypes?  Dit zijn allemaal typetjes of rollen die vaak onbewust in jou leven.  Door deze rollen te leren kennen, te koppelen aan emoties en ook bewust in te gaan zetten,  ga je meer begrip krijgen over jezelf, je leven, je gedragingen,…

We gaan intuïtief een selectie maken uit 100 archetypes en met deze selectie gaan we energetisch, creatief en rationeel aan de slag.

Lesdag 5: Triggerpointreset technieken

In de voormiddag gaan we aan de slag met de theorie:

  • Wat zijn triggerpoints en waar komen ze voor?
  • Actieve vs latente triggerpoints?
  • Verschillende oorzaken van triggerpoints ?
  • Test bij jezelf waar er triggerpoints zijn?

In de namiddag gaan we aan de slag met  enkele nieuwe resettechnieken (Tim van Orsouw) waarmee we triggerpoints pijnloos direct kunnen uitschakelen (geen dry needling). Tijdens de manuele reset van triggerpoints geven we tevens aandacht aan de onderdrukte emoties, waardoor de spanning en de aanwezige pijn verlicht wordt of helemaal verdwijnt.

Net zoals in de vorige edities werken we exclusief met 2 groepen, met name een vrijdag- en zaterdaggroep.

Lesdag 6: De kracht van het familiesysteem

Loop je in het dagelijkse leven keer op keer tegen dezelfde problemen aan? Voel je je vaak schuldig? Please je graag anderen? Zit je vast in een verkeerde relatie? Is de band met je ouders moeizaam? Hoe leer je hiermee omgaan zodat je meer rust in je leven ervaart? Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. In deze lesdag geven we in de voormiddag praktische tips en theorie hoe je deze systemische wetmatigheden voor jou kunt laten werken, om als een volle innerlijke leider in het leven te staan.  In de namiddag is er een familieopstelling al dan niet met extra representanten. In de opstellingen wordt er gekeken welke dynamieken en verstrikkingen er relevant zijn voor de ingebrachte vraag. Er wordt zichtbaar wat er gebeurt in jouw familie, het systeem. Door de coachees wordt deze manier van begeleiden als zeer impactvol ervaren omdat het werkt via de (on)bewuste laag van het gevoel.

Lesdata:

Groep 1: ” Vrijdaggroep 9u30 – 17u” – start 9 september 2022

Data:

Lesdag 1: 9/09/2022 – “De kracht van emoties”

Lesdag 2: 23/09/2022 – “Paardencoaching – innerlijk leiderschap”

Lesdag 3: 07/10/2022  – “Een duik in jezelf: het emotieproces”

Lesdag 4: 18/11/2022 – “De reis naar jezelf en je zielsmissie”

Lesdag 5: 02/12/2022 – “Triggerpointreset technieken”

Lesdag 6: 16/12/2022  – “De kracht van het familiesysteem”

 

Groep 2: ” Zaterdaggroep 9u30 – 17u”– start 10 september 2022

Lesdag 1: 10/09/2022 – “De kracht van emoties”

Lesdag 2: 24/09/2022 – “ Paardencoaching – innerlijk leiderschap”

Lesdag 3: 08/10/2022  – “Een duik in jezelf: het emotieproces”

Lesdag 4: 19/11/2022 – “De reis naar jezelf en je zielsmissie”

Lesdag 5: 03/12/2022 – “Triggerpointreset technieken”

Lesdag 6: 17/12/2022  – “De kracht van het familiesysteem”

 

De Kostprijs voor module 3 bedraagt 1.600,00 euro btw excl. of  1.936,00 btw incl.  Overschrijven kan op rekening van Open ruimte:  BE03 3632 0645 9284.  Vraag zeker naar de financieringsmogelijkheden, bij Kersten of Annelies.

Blijf op de hoogte

Fout: Contact formulier niet gevonden.