Behandelingen – Praktijkhuis Open Ruimte

Beulk 19, 2275 Wechelderzande

Behandelingen

Behandelingen

Ontdek onze behandelingen

Triggerpoint Reset Techniek & Emoties

Velen denken dat de oorzaak van een klacht ligt op de plaats van de pijn. De pijn trekt de aandacht en men kijkt niet verder, waardoor de oorzaak niet wordt achterhaald.

Kenmerken van een triggerppoint is dat het niet alleen pijn kan veroorzaken op de plaats zelf, maar ook op andere plaatsen. Triggerpoints komen in karakteristieke patronen voor.

De nieuwste triggerpoint reset technieken zijn er op gericht om triggerpoints, pijnloos en zonder naaldjes uit te schakelen.

Lees meer

Roptrotherapie

Roptrotherapie of roptropraxis is een behandelmethode die zijn oorsprong heeft in Japan. Ze werd in België geïntroduceerd, wetenschappelijk onderbouwd en gedoceerd door wijlen heer André Farasyn (†2016).

De Roptropracticus maakt gebruik van een bronzen T-bar om een zeer diepe, dwarse frictiemassage te geven op de weke delen.

De bedoeling van deze therapie is om verhardingen die aanwezig zijn in de spieren los te maken om op lange termijn de gewrichten weer beweeglijk te maken en de oorspronkelijke pijn te reduceren.

Lees meer

Dorn therapie

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Daar is het reeds een wijdverbreide en bewezen behandelwijze.

Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd.

Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden.

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemobiliseerd worden.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Fout: Contact formulier niet gevonden.